VS vestigen met ruim 123.000 coronabesmettingen nieuw dagrecord

In de Verenigde Staten zijn het afgelopen etmaal meer dan 123.000 nieuwe gevallen van Covid-19 vastgesteld - een nieuw dagrecord in het land. Dat blijkt uit cijfers van Johns Hopkins University in Maryland, meldt AFP.

Tussen woensdagavond en donderdagavond 20.30 uur plaatselijke tijd aan de Amerikaanse oostkust kwamen er 123.085 coronabesmettingen bij. In dezelfde periode werden 1.226 nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van Covid-19. Het was de derde dag op rij dat meer dan 1.000 mensen aan de ziekte overleden.

Twee weken geleden doorbraken de VS een record van 80.000 nieuwe gevallen binnen 24 uur dat dateerde uit juli. Besmettingen lopen sindsdien in grote delen van het land gestaag op. In totaal zijn meer dan 9,6 miljoen mensen in de VS besmet met het coronavirus. Ongeveer 235.000 mensen zijn er overleden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vorige week weer oversterfte van zevenhonderd mensen