Biden neemt in Georgia een voorsprong op Trump

Aanhangers van Joe Biden donderdagmiddag in Atlanta, in Georgia.
Aanhangers van Joe Biden donderdagmiddag in Atlanta, in Georgia. Foto Erik S. Lesser/EPA

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden lijkt in Georgia Donald Trump ingehaald te hebben. Na het tellen van 98 procent van de stemmen, is volgens AP, CNN en The New York Times (NYT) een marge ontstaan van 917 stemmen ten opzichte van president Donald Trump.

Als Biden inderdaad wint in Georgia, zou dat een belangrijke stap zijn naar een verkiezingsoverwinning. Volgens persbureau AP, dat er net als CNN rekening mee houdt dat Trump Georgia alsnog zou kunnen winnen, zou hij dan namelijk de benodigde 270 kiesmannen binnen hebben. Dat is op dit moment nog niet zeker. Niet alleen omdat Georgia nog niet gecalld kan worden, ook omdat er verschil van inzicht bestaat over de kansen van Trump in Arizona. AP denkt dat Biden daar niet meer kan verliezen, maar zowel CNN als de NYT ziet die mogelijkheid nog wel.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Biden lijkt in Georgia een voorsprong te nemen op Trump