Verkiezingen

Team Biden annuleert campagne in Texas na omsingeling bus

Het campagneteam van de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden heeft drie evenementen in de staat Texas geannuleerd nadat een campagnebus op de snelweg door Trump-aanhangers werd omsingeld en gevolgd. Dat meldt The Texas Tribune zondag. De FBI onderzoekt het incident, waarbij aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump met pick-ups en Trump-vlaggen de bus van de Democraten omsingelden. Op beelden is te zien hoe er een botsing veroorzaakt werd. De Democratische vicepresidentskandidaat Kamala Harris was vrijdag ook in Texas, maar zat niet in de bus. Trump deelde zondag een tweet met een video waarin te zien is hoe de bus omsingeld wordt, met de tekst „I love Texas!”. De voorzitter van de Republikeinse partij in Texas noemde het „nepnieuws en propaganda”. (NRC)