Roze belooft je de lente

Wat we gaan dragenMilou van Rossum belicht elke maand een kledingstuk of accessoire dat binnenkort (weer) in de mode komt.

Valentino, voorjaar 2021
Valentino, voorjaar 2021 Foto Valentino

Sinds het wordt geleid door Pierpaolo Piccioli staat de damesmode van Valentino bekend om uitgesproken, kleurrijke, vaak monumentale jurken. Hoe luxe de materialen ook zijn, deze outfit, uit de collectie voor voorjaar 2021, is erg simpel voor het Italiaanse modehuis. Maar er zijn weinig combinaties te bedenken die beter passen in deze tijd.

Als je goed kijkt, zie je dat onder de roze blouse een kort leren broekje zit verstopt. Zo slecht zichtbaar is het, dat het net zo goed iets anders had kunnen zijn, of helemaal niets. Nu we vooral vanachter het scherm contact hebben met elkaar, is alles wat onder de taille wordt gedragen bijzaak geworden. Wie heel representatief voor de dag wil of moet komen, heeft genoeg aan een jasje-overhemd-das dan wel jasje of mooie blouse. Tenzij je de vergissing maakt op te staan zal niemand merken dat je eronder een joggingbroek aanhebt, alleen ondergoed of, nou ja, bedenk zelf verder maar.

Dat brengt ons dus meteen bij de blikvanger, de roze blouse. Wijd, dus comfortabel genoeg om als huiskleding te fungeren, maar ook chic genoeg voor een werkvergadering, en met een kleur waarmee je meteen opvalt, zonder dat het schreeuwerig wordt. In het hypothetische geval dat de coronacrisis snel voorbijgaat is het een al even multifunctioneel kledingstuk, eventueel gecombineerd met een nog opvallender broek of rok.

Valentino is overigens niet het enige modehuis dat roze in de nieuwe collectie heeft, een kleur die zachtaardig en opgewekt is en op het moment ook troostrijk aandoet. Het is bovendien een kleur die je meteen naar het voorjaar brengt. Zelden zullen we met z’n allen zo naar het einde van de winter hebben verlangd als nu.