Noodweer

Tien doden door tyfoon Goni, honderdduizenden geëvacueerd

Tyfoon Goni, die zondag over Luzon, het grootste eiland van de Filippijnen, trok, heeft aan zeker tien mensen het leven gekost. Drie mensen worden nog vermist. Goni was aangezwollen tot de sterkste storm van dit jaar. Voordat Goni aan land kwam, werd er gevreesd voor grote schade. Bijna 400.000 mensen waren geëvacueerd, de internationale luchthaven van hoofdstad Manila was gesloten. Autoriteiten vreesden een scenario zoals in 2013, toen de storm Haiyan zeker zesduizend levens eiste. Gezien de omvang van Goni valt de schade nog mee, zeggen autoriteiten nu. Verschillende dorpen kampen nog wel met wateroverlast en veel wegen zijn nog onbegaanbaar. Rampenbestrijdingsteams zijn ingezet om te zorgen dat iedereen de benodigde hulp krijgt. (NRC)