Hooggerechtshof Texas verwerpt eis om stemmen vanuit de auto ongeldig te verklaren

Het hooggerechtshof van Texas heeft de eis van een groep Republikeinen afgewezen om bijna 127.000 stemmen ongeldig te verklaren, die vanuit de auto zijn uitgebracht, meldt CNN. Vanwege de coronapandemie zijn in Texas tien drive-through stemlocaties opgezet, maar volgens de eisers is dat tegen de grondwet.

Het hof gaf geen toelichting op de uitspraak en heeft eerder al een vergelijkbare eis afgewezen. De eisers hebben ook een zaak aangespannen bij een federale rechtbank. Die buigt zich daar deze maandag over in een spoedzitting.

Texas is een belangrijke swing state bij de verkiezingen van 3 november. Volgens de laatste peilingen gaan Donald Trump en Joe Biden er vrijwel gelijk op. De drive-through stemlocaties liggen in de hoofdstad Houston in Harris County, dat overwegend Democratisch is. De Democraten wonnen in 1976 voor het laatst in Texas.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Hooggerechtshof Texas verwerpt eis om stemmen vanuit de auto ongeldig te verklaren