‘Elf spelers Ajax besmet met coronavirus, kleine selectie tegen Midtjylland’

Ajax vorige maand in actie tegen Atalanta Bergamo.
Ajax vorige maand in actie tegen Atalanta Bergamo. Foto Jeroen Putmans/ANP

Ajax zal morgen zonder een aantal belangrijke spelers uitkomen tegen FC Midtjylland in Denemarken, vermoedelijk omdat zij besmet zijn met het coronavirus. Het gaat in elk geval om keeper André Onana, aanvoerder Dusan Tadic en middenvelders Davy Klaassen en Ryan Gravenberch, meldt persbureau ANP. Ook de namen van Maarten Stekelenburg en Zakaria Labyad ontbreken in de selectie. Volgens De Telegraaf zijn in totaal elf spelers positief getest op het coronavirus.

De Amsterdamse club reist met zeventien spelers af naar Denemarken voor het Champions Leagueduel tegen Midtjylland. Maandagavond zal trainer Erik ten Hag de media te woord staan over de selectie en de wedstrijd. Ajax speelt dinsdag om 21.00 uur tegen Midtjylland.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Opnieuw minder dan negenduizend positieve coronatests