Buitenlandse Zaken past reisadvies België en Portugal aan

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag enkele reisadviezen aangepast. Zo mogen Nederlanders alleen nog naar België voor „noodzakelijke reizen”, omdat daar maandag een nieuwe lockdown met strenge regels is ingegaan. Het land is nu oranje op de kleurenkaart die het ministerie hanteert. De lockdown in België is tot en met 13 december van kracht.

In Portugal is het aantal coronabesmettingen verder de afgelopen weken zodanig toegenomen, dat dat land volgens het ministerie vanaf dinsdag ook de kleurcode oranje moet hebben. Eerder gold voor de meeste regio’s de code geel, waarmee wordt aangegeven dat reizen mogelijk is maar dat er veiligheidsrisico’s zijn. Alleen de Azoren behouden die kleurcode. De oranje waarschuwingskleur is ook van toepassing op Madeira. Het ministerie vraagt Nederlands die terugkeren uit België of Portugal om thuis in quarantaine te gaan.

Twitter avatar 247BZ 24/7 BZ Reisadvies #Portugal: Het aantal besmettingen met het coronavirus is in Portugal toegenomen. Vanaf 3 november heeft het hele land kleurcode oranje, behalve de Azoren. Reis vanaf morgen dus alleen naar Portugal als dat noodzakelijk is: https://t.co/KxOl30n9UD https://t.co/G6SbNlqzKu
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Opnieuw minder dan negenduizend positieve coronatests