Recensie

Recensie Podcast

Absurditeiten voor de podcastgeneratie

Radio Bergeijk is terug.
Het radiostation voor Bergeijk
Deze podcast luister je ook in onze app

Tussen 2001 en 2007 zond de VPRO Radio Bergeijk uit: een snel schakelend radiomagazine met reportages, interviewtjes en vaste rubrieken vanuit een Brabants plaatsje. Allemaal fictief, geïmproviseerd zelfs, bedacht en gemaakt door George van Houts en Pieter Bouwman. Die laatste maakte eerder Mannen van de Radio met Hans Teeuwen, ook geïmproviseerde sketches, en daar kwam Radio Bergeijk uit voort. Sinds vorig jaar worden er nieuwe afleveringen gemaakt. Voor de podcastgeneratie, zou je kunnen zeggen. Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering vol maffe personages en uit de rails lopende gesprekken. Voor wie ook de absurde persiflages van Promenade wel kan waarderen.

Radio Bergeijk, afleveringen van 20 minuten, VPRO.