Opnieuw minder dan negenduizend positieve coronatests

Het RIVM heeft de afgelopen dag 8.306 meldingen ontvangen over positieve tests. Daarmee zit het aantal positieve testuitslagen dat bij het instituut is gemeld voor de tweede dag op rij onder de negenduizend. Daarnaast kreeg het RIVM 29 meldingen binnen over sterfgevallen door Covid-19.

Of er afgelopen weekend ook daadwerkelijk een daling is begonnen van het aantal positieve tests, is nog niet met zekerheid te zeggen. Testuitslagen worden vaak met vertraging doorgegeven, een effect dat vooral in en vlak na het weekend sterk is. Bovendien was er vorige week sprake van storingen bij de GGD’s, die het aantal positieve tests op vrijdag juist extra hoog deden uitslaan.

Tientallen nieuwe ziekenhuisopnames, vier extra IC-patiënten
In Nederlandse ziekenhuizen liggen maandag 2.545 coronapatiënten, 52 meer dan een dag eerder. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. 587 mensen met Covid-19 worden verzorgd op de intensive care, vier meer dan zondag. Twee van deze patiënten liggen op een intensive care in Duitsland.

Op de reguliere verpleegafdelingen werden het voorbije etmaal nagenoeg evenveel coronapatiënten opgenomen als de dag ervoor: 239, tegenover 237 op zondag. Het aantal opnames op de IC’s daalde met elf naar 47. De totale IC-bezetting, dus inclusief mensen die geen corona hebben, ligt nu net boven de duizend. Op dit moment is er op de IC plaats voor een kleine 1.200 mensen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Opnieuw minder dan negenduizend positieve coronatests