Politie Amsterdam beëindigt op drie plekken illegale feesten

De Amsterdamse politie heeft afgelopen nacht op drie plekken in de hoofdstad illegale feesten beëindigd. Meerdere mensen zijn aangehouden en tientallen aanwezigen kregen een boete opgelegd, meldt de politie zondag.

Bij een illegaal feest in Amsterdam-Zuid waren rond de zestig mensen aanwezig. Tegen iemand die volgens de politie „een soort portier” leek en twee eigenaren van de woning is een proces verbaal opgemaakt. Bij een ander feest hadden zo’n twintig mensen zich verzameld. De politie heeft de muziekbox in beslag genomen.

Op een derde locatie in de stad deed de politie twee aanhoudingen, van wie een omdat die persoon een agent een kaakslag had gegeven. Bij aankomst van de politie waren tientallen mensen al weggevlucht. De 46 overgebleven aanwezigen zijn beboet.

Niet alleen in de hoofdstad handen handhavers het druk met coronafeesten. In het Limburgse Geulle werd de Mobiele Eenheid ingeschakeld om een illegaal feest waar zo’n 100 en 150 mensen op af waren gekomen. Rond de honderd mensen hebben een bekeuring gekregen, nog eens elf personen zijn aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren.

De politie in Haarlemmermeer ging vannacht af op een melding van een feest in een vakantiehuisje in het dorp Halfweg. Daar was een Halloween-feestje aan de gang met tientallen mensen in een huisje dat normaal voor acht personen bedoeld is.

Twitter avatar POL_JDubbeldam Johan Dubbeldam Met 70 man in een 8 persoons vakantiehuisje een Halloween party houden. Sommigen doen het gewoon. Bizar. Net beëindigd. #Halfweg #coronafeestje https://t.co/2ucWQoqWpR
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Politie Amsterdam beëindigt op drie plekken illegale feesten