Omslag The Economist gaat viraal om verborgen portret van Trump

Dat het Britse weekblad The Economist in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn steun heeft uitgesproken voor de Democratische presidentskandidaat Joe Biden komt nauwelijks als een verrassing.

„Waarom het Joe Biden moet zijn”, kopt de publicatie, die bekendstaat om zijn steun voor de liberale wereldorde, op de cover van de meest recente editie. President Donald Trump heeft Amerikaanse waarden en principes de afgelopen vier jaar met voeten getreden, aldus het blad in een commentaar.

Dat de cover viraal is gegaan op internet, heeft echter vooral te maken met de afbeelding. Daarop heeft de illustrator een beeltenis verwerkt die voor veel lezers pas wordt opgemerkt na goed kijken.

Twitter avatar 1bobcohn Bob Cohn Can you find the Easter egg on this week’s cover? https://t.co/IFWiJjgxWG

„Kun je de verborgen verrassing vinden op de cover van deze week?”, schreef Bob Cohn van The Economist op Twitter. Het gaat daarbij om het gezicht van een schreeuwende president Donald Trump, dat verwerkt is in de flarden van de Amerikaanse vlag op het dak van het Witte Huis.

„Een knap ontwerp”, reageerde een Twittergebruiker. „Als je het eenmaal gezien hebt, kun je het niet meer ont-zien”, schreef een ander.

Twitter avatar jamescrabtree james crabtree This economist cover isn’t just right, it’s also a delightfully clever design. Look closely. Congrats @zannymb and a whoever thought it up. https://t.co/KAXHBX5BIi
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Republikeinen in Texas willen stemmen vanuit de auto ongeldig verklaren