PSV wint ruim van ADO, Feyenoord verslaat tien spelers FC Emmen in blessuretijd

Eredivisie In de slotseconden van de wedstrijd bezorgde de 18-jarige Bannis Feyenoord de overwinning, dat bijna een uur met een man meer speelde.
Luciano Narsingh van Feyenoord in duel met Caner Cavlan van FC Emmen.
Luciano Narsingh van Feyenoord in duel met Caner Cavlan van FC Emmen. Foto ANP / Pieter Stam de Jonge

PSV heeft zich zondag met 4-0 tegen ADO Den Haag in de eredivisie hersteld van de nederlaag van vorige week bij Vitesse. De Eindhovenaren, die opnieuw veel spelers misten vanwege het coronavirus, versloegen ADO Den Haag eenvoudig: 4-0. Eerder op de dag pakte Feyenoord vlak voor het verstrijken van de blessuretijd de winst tegen FC Emmen.

PSV’er Eran Zahavi maakte na ruim een kwartier spelen zijn eerste doelpunt in de eredivisie. De Israëlische aanvaller benutte een strafschop, die scheidsrechter Jochem Kamphuis onterecht leek te geven.

De na rust ingevallen Noni Madueke verdubbelde in de 51e minuut de voorsprong voor PSV. In de slotfase zorgden Ryan Thomas en opnieuw Madueke voor 3-0 en 4-0. PSV deelt na zeven speelronden de derde plaats in de eredivisie met sc Heerenveen. Beide clubs hebben twee punten minder dan Ajax en Vitesse.

Feyenoord - FC Emmen

Bij Feyenoord kopte Naoufal Bannis, de vervanger van de geblesseerd uitgevallen topscorer Steven Berghuis, in de 94e minuut de winnende treffer binnen: 2-3. De ploeg van trainer Dick Advocaat speelde bijna een uur met een man meer na een rode kaart voor Anco Jansen.

Jansen had Emmen vroeg op voorsprong gezet uit een strafschop. De aanvoerder van de thuisclub moest in de 36e minuut met rood van het veld. Mark Diemers trok de stand weer gelijk met een penalty, maar Michael de Leeuw schoot de tien van Emmen met een prachtig doelpunt weer op voorsprong. Vlak voor rust scoorde Jens Toornstra voor de 2-2. Diep in de blessuretijd wist Feyenoord de overtalsituatie alsnog uit te buiten dankzij de 18-jarige Bannis.

Tevens zondagmiddag boekte SC Heerenveen op bezoek bij Sparta Rotterdam een 4-1 zege. Henk Veerman scoorde twee keer, waardoor hij met zeven treffers nu topscorer van de Eredivise is. De Friezen bezetten dankzij de zege voorlopig de derde plaats. Eerder op de dag won Heracles Almelo met 4-1 van FC Utrecht. (ANP/NRC)