Biden-campagne annuleert evenementen in Texas na omsingeling campagnebus

Het campagneteam van de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden heeft drie evenementen in de staat Texas geannuleerd nadat een campagnebus op de snelweg door Trump-aanhangers werd omsingeld en gevolgd. Dat meldt The Texas Tribune zondag.

De FBI onderzoekt het incident, waarbij een groep aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump met pick-ups en Trump-vlaggen de bus van de Democraten omsingelde. Op beelden is te zien hoe er een botsing veroorzaakt werd. Drie Democratische campagnebijeenkomsten zijn geannuleerd vanwege „veiligheidsredenen”. De Democratische vicepresidentskandidaat Kamala Harris was vrijdag oook in Texas, maar zat niet in de bus. Een kandidaat voor het Huis van Afgevaardigden reed wel mee.

Trump deelde zondag een tweet met een video waarin te zien is hoe de bus omsingeld wordt, met de tekst „I love Texas!”. De voorzitter van de Republikeinse partij in Texas reageerde op de eigen website dat het incident „nepnieuws en propaganda” was.

Bekijk hier de beelden van het incident:

Twitter avatar ericcervini Dr. Eric Cervini These tactics have no place in Texas, my home state, and no place in America. Please vote. Please volunteer this weekend. The future of our democracy is at stake. https://t.co/G0O4yg2vnJ
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Biden-campagne annuleert evenementen in Texas na omsingeling campagnebus