Belangrijkste Australische wielertour in 2021 alleen voor binnenlandse rijders

De belangrijkste Australische wielertour en de eerste die verreden zou worden in 2021 gaat niet door. Het gaat om de zesdaagse Tour Down Under die in januari van start zou gaan. De organisatie acht het te gevaarlijk en ingewikkeld om tijdens de pandemie Europese teams over te laten vliegen voor de ronde.

Normaal gesproken markeert de Tour Down Under jaarlijks het begin van het internationale wielerseizoen. Wel zal er nog steeds gefietst worden. De organisatie gaat zich inzetten voor in een kleiner binnenlands wielerfestival, tevens in het zuiden van Australië.

„Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar onze prioriteit gaat naar de gezondheid en veiligheid van Zuid-Australiërs, onze gemeenschappen en de internationale wielerbroederschap”, zegt de voorzitter van de organisatie, Stuart O’Grady.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 8.740 nieuwe positieve tests gemeld bij RIVM