‘In het weekend mag ik wel zondigen’

In het mandje

Chris van Mierlo (68), gepensioneerd, haalt wat boodschappen voor het weekend. „Vanavond eten we rundvleessoep met kaiserbroodjes.”

Wat heeft u in uw kar?

„Houdbare melk, chocomel, slagroomvla, vleeswaren en cola. De gewone is voor mijn dochter, die brengt zo haar kleine. Zelf drink ik suikervrije cola vanwege de diabetes.”

Koopt u in het weekend andere dingen dan doordeweeks?

„Ja, de vleeswaren. Meestal haal ik ham, maar nu heb ik een pakje ambachtelijk zult. Dat vind ik lekkerder en omdat het weekend is, mag ik wel even zondigen, maar het heeft eigenlijk een te hoog vetgehalte.”

Vindt u merken belangrijk?

„Niet echt, alleen deze vla wil ik wel echt van Campina. Omdat ’ie smeuïger is. Die van Melkan wordt na een paar dagen al dun. Dus ze zullen er bij deze wel allemaal middelen in gestopt hebben zodat het langer goed blijft.”

U heeft houdbare melk, is verse niet lekkerder?

„Jawel, maar die blijft niet lang genoeg goed. Het liefste zou ik het hier in de omgeving direct bij de boer kopen, gelijk uit de melktank. Dan heb je het lekker vers én steun je ook de boeren. Maar dat is helaas niet haalbaar.”

Heeft u recentelijk nog wat nieuws ontdekt?

„Ik ben overgestapt op Senseo. Dat is vooral voor het gemak. Maar uiteindelijk gaat er niks boven filterkoffie. Het Douwe Egberts-apparaat dat ik daarvoor heb doet het al dertig jaar!”