NRC Media neemt radiozender Sublime over

Productiehuis Sublime blijft als zelfstandig bedrijf binnen NRC Media opereren. Met de overname wil NRC zijn ambities in de audiomarkt verder verwezenlijken.
Foto Yentl Slik / NRC

NRC Media neemt alle activiteiten van productie- en audiobedrijf Sublime over. Dat maakt het mediabedrijf donderdagochtend bekend. Naast een landelijke FM-radiozender heeft Sublime vijf digitale radiostations en een audioproductiehuis, waar zowel radioprogramma’s als podcasts worden geproduceerd. Sublime heeft gemiddeld zo’n 350.000 unieke luisteraars per week, die gemiddeld drie uur luisteren. Het zal als zelfstandig bedrijf blijven opereren binnen NRC Media.

Door de overname van Sublime wil NRC Media haar groeiambities in de audiomarkt verder verwezenlijken, zo zegt bestuursvoorzitter Dominic Stas. „We willen onze eigen NRC-journalistiek nog meer gaan vertalen naar audio. We willen ook meer commerciële podcasts gaan produceren en deze breder gaan distribueren. Met de overname van Sublime zetten we deze ambitie kracht bij doordat we zo in één keer productiefaciliteiten, talent én audiodistributie in huis halen.”

Begin deze week lanceerde NRC een eigen audio-app, waarin het een gidsfunctie wil vervullen in het groeiende aantal podcasts en audiodocumentaires. „We zien een enorme toename in het gebruik van digitale audio. Inmiddels luisteren al miljoenen Nederlanders naar podcasts en verwachten we dat dit boeiende medium alleen nog maar aan belangstelling zal winnen”, aldus NRC-bestuursvoorzitter Stas.