Franse scholieren moeten mondkapje dragen, Merkel waarschuwt voor „zware maanden”

  • Franse scholieren die 6 jaar of ouder zijn, moeten vanaf vrijdag verplicht een mondkapje dragen op school als onderdeel van de nieuwe lockdown. Dat heeft de Franse regering donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau AFP. Het land kondigde woensdag een nieuwe lockdown af. Deze gaat komende vrijdag in, duurt tot zeker 1 november duurt en lijkt op lockdown van eerder dit jaar. Fransen mogen een maand lang alleen met een verklaring de straat op, en ook alleen met een dringende reden het huis uit. Kinderen mogen wel naar school blijven gaan, zij het met een mondkapje.
  • De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft donderdag in een toespraak in de Bondsdag gewaarschuwd dat Duitsland in een „dramatische situatie” dreigt te belanden, als het zorgsysteem door het toenemende aantal gevallen overbelast raakt. Dat melden Duitse media. „In dit tempo zullen onze intensivecareafdelingen over een paar weken overbelast raken”, aldus de bondskanselier.
    Ook waarschuwde Merkel voor een zware winter. „Vier lange, zware maanden, maar deze zullen eindigen”, aldus Merkel. Ook Duitsland kondigde woensdag nieuwe maatregelen aan tegen het coronavirus. Vanaf maandag gaan alle horeca, sportscholen en culturele instellingen een maand dicht. Scholen blijven wel open.
  • In Taiwan zijn tweehonderd dagen op rij geen nieuwe binnenlandse besmettingen gemeld. Dat hebben de Taiwanese gezondheidsautoriteiten donderdag bekendgemaakt, melden internationale persbureaus. Het is daarmee een van de landen die het meest succesvol is geweest in de aanpak van het coronavirus. Bij de bekendmaking van de mijlpaal bedankten de autoriteiten het Taiwanese volk, maar benadrukten ze de noodzaak om mondkapjes te blijven dragen en afstand te houden.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: CoronaMelder geeft zo’n 10.000 waarschuwingen per dag