Record

92ste GP-zege

Foto’s Reuters, EPA

Meer dan 75.000 kilometer en bijna 15.000 ronden had Lewis Hamilton nodig voor zijn record. De 35-jarige Brit won zondag in Portugal zijn 92ste grand prix, en dat is er één meer dan de Duitser Michael Schumacher. De zegereeks van Hamilton in de Formule 1 begon op 10 juni 2007 bij de Grote Prijs van Canada, als coureur van McLaren (foto rechts onder). Na 21 overwinningen voor het Britse team stapte Hamilton in 2013 over naar Mercedes. Daar ging het hard. De eerste zege voor het Duitse team behaalde hij op 28 juli 2013 op de Hungaroring, nabij Boedapest (foto rechts boven). In de Algarve was Hamilton voor de achtste keer in twaalf races dit seizoen de snelste. Max Verstappen stond voor de negende keer op het podium: als derde, na de Fin Valtteri Bottas.