Italië krijgt oranje reisadvies en versoepeling voor Canarische Eilanden en heel Griekenland

Toeristen liggen op het strand van het Griekse eiland Korfoe.
Toeristen liggen op het strand van het Griekse eiland Korfoe. Foto Andy Rain/EPA

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt vanaf woensdag reizigers naar Italië aan om enkel noodzakelijke reizen te maken. Ook worden reizigers naar het land geadviseerd om tien dagen in quarantaine te gaan bij terugkomst, zo heeft het ministerie maandag bekendgemaakt. Reden hiervoor is dat „het aantal besmettingen met het coronavirus in heel Italië toegenomen” is, aldus het ministerie.

Daarnaast versoepelt het ministerie het reisadvies voor de Canarische Eilanden en alle Griekse eilanden dinsdag. De eilanden gaan daarmee van ‘oranje’ naar ‘geel’. Dat bevestigt het ministerie maandag naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf. Dat betekent dat het ministerie niet langer adviseert om enkel noodzakelijke reizen naar de Spaanse en Griekse eilanden te maken, maar dat ook vakanties mogelijk zijn.

Ook worden reizigers naar deze bestemming niet langer geadviseerd tien dagen in quarantaine te gaan bij terugkomst in Nederland. Dit advies geldt wel voor oranje gebieden. Het Griekse vasteland kreeg eerder al een geel reisadvies, waarmee vanaf morgen het gehele land beschikbaar wordt voor vakantiereizen zonder geadviseerde quarantaine bij terugkomst. Het vasteland van Spanje blijft na morgen wel op oranje staan.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 506 Nederlandse coronapatiënten op de intensive cares