Feestvierders op scheepswerf vallen politiemensen aan

Op een schip in Alblasserdam zijn vrijdagavond laat vijf mensen aangehouden die de politie hadden aangevallen nadat ze werden aangesproken op het niet naleven van de coronaregels. Volgens de politie probeerden agenten een feest met zo’n vijftien aanwezigen te beëindigen, waarna ze werden aangevlogen en bekogeld met stoelen en glazen. De politie heeft klappen uitgedeeld met de wapenstok, een hond ingezet en een stroomstootwapen gebruikt.

Het schip waarop de vechtpartij plaatsvond lag op de werf van jachtenbouwer Oceanco, meldt de politie zaterdag. De agenten namen er tegen middernacht een kijkje omdat ze hadden gezien dat er „feestverlichting” brandde. Binnen bleken vijftien mensen „volop aan het feesten” te zijn en zich niet aan de coronaregels te houden. Ze reageerden niet op de politie toen die probeerde ze van boord te sturen. Sommigen gingen wel met de agenten in discussie. Die mondde uit in een vechtpartij waarbij volgens de politie „veel geweld” werd gebruikt en twee agenten lichtgewond raakten.

De vijf mensen die werden aangehouden komen allemaal uit Alblasserdam. Het gaat om vier mannen en een vrouw, in leeftijd variërend van 23 tot 34 jaar oud. Of zij voor Oceanco werkten of een (bekende van) een klant van de werf zijn, kon de politie zaterdag niet zeggen. „Het is niet gebleken dat ze onrechtmatig op het terrein verbleven, maar daar ligt niet de kern van het onderzoek.” Dat richt zich vooral op het geweld tegen de politiemensen, laat woordvoerder Wim Hoonhout weten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Scheepsbouwer Oceanco gaf desgevraagd „geen commentaar” op het voorval.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Verplicht mondkapjes voor ziekenhuispersoneel’