Brussel scherpt coronamaatregelen verder aan

Het regiobestuur in Brussel heeft de maatregelen tegen het coronavirus zaterdag opnieuw aangescherpt, melden Belgische media. De avondklok gaat langer gelden (tussen 22.00 uur ‘s avonds en 06.00 uur ‘s ochtends) en mondkapjes worden in het hele gewest verplicht. Ook cultuur en sport worden verder aan banden gelegd, zo is de amateursport tot 19 november verboden. Dit alles om het stijgende aantal nieuwe Covid-19-gevallen terug te dringen.

Het Brusselse besluit volgt op een vergelijkbare aanscherping in Wallonië, gisteren. De twee gebieden tellen relatief aanzienlijk meer besmettingsgevallen dan Vlaanderen. Heel België telde de voorbije twee weken per 100.000 inwoners na Tsjechië het hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen van de hele Europese Unie. Volgens vooraanstaande Belgische viroloog Marc Van Ranst zou eigenlijk heel het land dezelfde strenge maatregelen moeten treffen als Wallonië, schreef hij op Twitter.

Lees ook: Waarom treft corona Wallonië nu harder?

De maatregelen die nu verder zijn aangescherpt waren vrijdag ingevoerd. Het was onder meer al verboden in openbare ruimtes alcohol te drinken, sportwedstrijden met volwassenen bij te wonen of in de nacht nog op straat te zijn.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Verplicht mondkapjes voor ziekenhuispersoneel’