18 arrestaties bij coronademonstraties Londen, agenten raken gewond

In Londen zijn zaterdag bij verschillende demonstraties tegen de Britse coronamaatregelen achttien actievoerders opgepakt. Dat meldt de Britse politie zaterdagavond. Drie agenten raakten lichtgewond doordat zij slaags raakten met demonstranten.

De arrestaties werden onder meer verricht omdat actievoerders zich niet hielden aan de coronaregels en omdat een aantal van hen de aanwezige hulpdiensten aanviel. De meeste demonstraties waren rond 19:00 uur Nederlandse tijd afgelopen. Volgens een politiechef ging het in de wijk Westminster, in de buurt van het parlementsgebouw, mis. Demonstranten weigerden na politiebevelen het gebied te verlaten en blokkeerden de drukke brug Westminster Bridge.

Volgens lokale Londense media waren vandaag onder meer groepjes actievoerders in uitgaansgebied West End en in de grote winkelstraat Oxford Street op de been, en kwamen er demonstranten samen bij Buckingham Palace, de woning van Koningin Elizabeth.

Agenten duwen demonstranten terug. Foto Vickie Flores/EPA

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Storing bij GGD’s, dagelijkse coronacijfers incompleet