Trump presenteert vol trots deal tussen Soedan en Israël

Na Amerikaanse bemiddeling gaan Soedan en Israël de banden aanhalen. Soedan is na Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten het derde Arabische land dat dit jaar de betrekkingen met Israël normaliseert.

De Amerikaanse president Donald Trump maakte in aanloop naar de presidentsverkiezingen van 3 november volop gebruik van het diplomatieke succes door journalisten uit te nodigen in het Oval Office tijdens zijn telefoongesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu over het akkoord.

„Denk je dat Sleepy Joe deze deal had kunnen sluiten? Ik denk op de een of andere manier van niet”, zei hij tegen Netanyahu over zijn Democratische uitdager Joe Biden. Volgens Trump willen nog eens vijf andere landen een dergelijk akkoord sluiten met Israël, waaronder Saoedi-Arabië.

Lees hier het volledige nieuwsbericht: Ook Soedan normaliseert betrekkingen met Israël Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: VS leggen sancties op aan Iraanse instellingen voor verspreiden nepnieuws