Toch weer meer nieuwe besmettingen in Duitsland

Bondskanselier Angela Merkel afgelopen maandag op een bijeenkomst.
Bondskanselier Angela Merkel afgelopen maandag op een bijeenkomst. Foto Fabrizio Bensch/AFP

In Duitsland zijn de afgelopen dag 6.868 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het Robert Koch Institut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM. Dat nieuwe cijfer volgt op twee dagen waarop het aantal nieuwe infecties juist omlaag ging: op zondag waren het er circa 5.600, op maandag zo’n 4.300. Voor het weekend testten nog bijna achtduizend Duitsers positief.

Net als in Nederland geven de besmettingscijfers van het RKI geen heel nauwkeurige afspiegeling van het precieze aantal nieuw ontdekte ziektegevallen op een bepaalde dag. Besmettingen worden vaak met vertraging doorgegeven aan het instituut, vooral in het weekend, waardoor de gerapporteerde aantallen kunnen schommelen.

Lees ook: Merkel is bang dat het slecht afloopt

In Duitsland was het aantal besmettingen in augustus en september redelijk stabiel, maar vanaf begin deze maand is het snel aan het oplopen. Bondkanselier Angela Merkel heeft gewaarschuwd dat het „niet goed zal aflopen” als Duitsland de groei niet weet te stuiten. Het verschilt per deelstaat welke maatregelen van kracht zijn om het virus te bestrijden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Toch weer meer nieuwe besmettingen in Duitsland