Israël versoepelt coronamaatregelen, Klaagmuur en Tempelberg gedeeltelijk open

Een Israëlische politieagente bewaakt de ingang van de Tempelberg.
Een Israëlische politieagente bewaakt de ingang van de Tempelberg. Foto Emmanuel Dunand / AFP

De Israëlische autoriteiten hebben zondag de zwaarste coronamaatregelen versoepeld. Onder meer kleuterscholen en kinderopvangcentra mogen weer open, melden Israëlische media. Ook is het voor inwoners van het land weer toegestaan om zich verder dan een kilometer van huis te begeven.

De versoepeling houdt ook in dat mensen onder strikte voorwaarden weer de Klaagmuur en de Tempelberg mogen bezoeken. Israël zit sinds 18 september voor de tweede keer sinds de uitbraak van het coronavirus in een zware lockdown. Mede daardoor is het aantal dagelijkse nieuwe besmettingsgevallen sinds eind september teruggebracht van rond de negenduizend naar minder dan 1.500 afgelopen vrijdag.

Lees ook: In Israël helpt harde hand prima bij het terugdringen van besmettingen Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Restaurants vechten sluiting wegens pandemie aan bij rechter