Ruim 140 vreemdelingen in detentiecentrum in quarantaine na twee positieve testen

Het exterieur van het detentiecentrum bij Rotterdam The Hague Airport.
Het exterieur van het detentiecentrum bij Rotterdam The Hague Airport. Foto Koen van Weel/ANP

In het Detentiecentrum Rotterdam zitten 142 vreemdelingen sinds vrijdag in quarantaine omdat twee van hen positief getest zijn op corona. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid na berichtgeving van RTV Rijnmond.

Drie afdelingen van het detentiecentrum zijn voor tien dagen in quarantaine gegaan, waarbij de vreemdelingen één uur per dag gelucht worden en voor de rest van de tijd in hun cel blijven. Ze zitten in het detentiecentrum bij Rotterdam The Hague Airport in afwachting van hun uitzetting.

Hoe het virus het detentiecentrum binnen is gekomen, kan het ministerie niet zeggen. RTV Rijnmond meldt dat volgens twee vreemdelingen ook bewaarders besmet zijn met corona, maar ook daarover doet het ministerie geen uitspraken.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ruim 140 vreemdelingen in detentiecentrum in quarantaine