‘Lichte stijging’ coronapatiënten in ziekenhuizen, 15 meer dan vrijdag

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 1.568 coronapatiënten, 15 meer dan een dag eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Het afgelopen etmaal zijn er 258 coronapatiënten opgenomen. Op de intensive cares liggen 352 patiënten met corona en op de andere ziekenhuisafdelingen 1.216.

In het afgelopen etmaal zijn 24 coronapatiënten tussen de regio’s verplaatst, waaronder drie IC-patiënten. Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg spreekt over een „lichte stijging” van het aantal patiënten in de ziekenhuizen, met name op de IC’s. Er is volgens Kuipers nog voldoende capaciteit om patiënten in Nederland op te vangen en ook hebben er nog geen overplaatsingen naar Duitsland plaatsgevonden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ruim 8.100 nieuwe positieve coronatesten gemeld bij RIVM