Avondklok van kracht in Franse steden

In Parijs, Lyon, Lille en vijf andere Franse steden mogen burgers vanaf vandaag niet meer ‘s avonds de straat op. De avondklok die president Emmanuel Macron woensdagavond afkondigde, werd zaterdag van kracht. Iedereen die geen goede reden heeft om buiten te zijn, moet de komende vier weken tussen 21.00 uur en 06.00 uur thuis blijven. Op schending van het uitgaansverbod staat een boete.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Frankrijk blijft intussen stijgen. Zaterdag meldden de autoriteiten ruim 32.000 positieve tests. Dat was het hoogste aantal sinds het begin van de corona-uitbraak en ruim zevenduizend gevallen meer dan vrijdag. In het hele land geldt vanaf zaterdag de sanitaire noodtoestand.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Avondklok van kracht in Franse steden