Podcast

Van het gas af: het móét, maar hoe?

Economieredacteur Sam de Voogt volgt de energietransitie en ziet hoe lastig het is om als stad van het gas af te gaan.

Nederland staat voor een gigantische uitdaging: we moeten massaal van het gas af. Nergens leek dat zo goed te lukken als in Purmerend, dat de eerste volledig gasvrije stad van het land wil worden. Er kwam geld, er lag een plan. Maar na een vliegende start ziet economieredacteur Sam de Voogt hoe de problemen zich opstapelen.

Presentatie: Thomas Rueb
Productie: Nina van Hattum
Montage: Yeppe van Kesteren

Bekijk hier het NRC-dossier over de energietransitie:Van het gas af
En luister de podcast over het meest gasslurpende dorp van Nederland:Aerdenhout: gaslek nummer één Of lees hoe de eerste huizen in Purmerend werden aangesloten op het warmtenet:Nu de rest van Purmerend nog van het gas af