Thuiskok

Gestoomde kruidencakes

traditional javanese sugar gula jawa
traditional javanese sugar gula jawa

We begonnen de week met gestoomde broodjes en gaan het weekend in met gestoomde cakejes. Het stomen duurt even, maar voor de rest zijn deze gekleurde cakes zo voorbereid.

Maak een beslag van de kokosroom, vanille, bloem, bakpoeder, 30 gram witte basterdsuiker, kokosrasp en het bruiswater. Verdeel over twee kommen. Voeg aan één van de kommen de gula jawa, het vijfkruidenpoeder en cacaopoeder toe en meng. Voeg aan de andere kom de resterende 70 gram witte basterdsuiker toe en meng. Verhit een laag water in een stoompan. Bekleed de kopjes eventueel met vershoudfolie of een papieren cupcakevorm. Vul de kopjes met een deel van het lichte en een deel van het donkere beslag. Zet de kopjes in de mand van de stoompan. Bind een schone theedoek om het deksel zodat er geen condensdruppels op de cakes vallen. Stoom de cakes 45 minuten met gesloten deksel, zonder spieken. Laat afkoelen voordat je ze uit de kopjes haalt.