In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat Mark Rutte tien jaar premier was, kondigde het kabinet strenge coronamaatregelen aan. Ondertussen behaalden de Los Angeles Lakers hun zeventiende NBA-titel, demonstreerden Mexicaanse taxichauffeurs tegen Uber en spraken mensen in meerdere Amerikaanse landen zich uit tegen de viering van de komst van Columbus op het continent.
Het Royal Culture Festival dat ieder jaar plaatsvindt in Zuid-Korea ziet er dit jaar wat anders uit door de coronapandemie. Veel tentoonstellingen en optredens van het maandlange festival vinden online plaats. Toch zijn er ook enkele offline festiviteiten, waarbij een gelimiteerd aantal gasten aanwezig mag zijn. Op deze foto de verlichte tuin van het Changgyeong-paleis, een van de vijf grote paleizen in Seoul.
Foto Yonhap / EPA
Inwoners van de Kibera-sloppenwijk in de Keniaanse hoofdstad Nairobi proberen een brand te blussen. Afgelopen week ontstond er vuur in een van de hutten in de wijk. De vlammen sloegen over en verwoestten uiteindelijk de woningen van zo'n vijftig gezinnen.
Foto Gordwin Okhiambo / AFP
Vrijwilligers van een ziekenhuis in de Myanmarese stad Yangon - voorheen bekend als Rangoon - bereiden de maaltijden voor van patiënten die vermoedelijk besmet zijn met het coronavirus.
Sai Aung Main / AFP
Oproerpolitie wordt weggeblazen door een ontploffende molotovcocktail tijdens een demonstratie in de Chileense hoofdstad Santiago. Betogers gingen afgelopen week de straat op om zich uit te spreken tegen de feestdag Día de la Raza, waarmee de aankomst van Columbus in Amerika wordt gevierd.
Foto Martin Bernetti / AFP
Een groepsgebed in het Zuid-Afrikaanse boerendorp Senekal. De spanningen tussen de zwarte en witte inwoners van de regio zijn de afgelopen weken opgelopen vanwege de moord op een witte boer, vermoedelijk door twee zwarte mannen. Vorige week bestormde een groep witte boeren een rechtszaal tijdens het verhoor van de verdachten.
Foto Marco Longari / AFP
Los Angeles Lakers heeft afgelopen week de titel in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA binnengesleept. Het is de zeventiende keer dat de club van LeBron James deze titel wint. Basketbalfans gingen na de wedstrijd massaal de straat op om de winst te vieren.
Brandon Bell / AFP
Deze Boliviaanse voetbalfans mogen niet naar het stadion vanwege de coronapandemie. Daarom bedachten ze een andere manier om de kwalificatiewedstrijd voor het WK Voetbal tussen Bolivia en Argentinië te bekijken. De wedstrijd eindigde helaas voor hen met 2-1 voor Argentinië.
Foto Juan Karita / AFP
Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) en premier Mark Rutte (VVD) tijdens het Kamerdebat over de aanpak van de coronapandemie. Terwijl de besmettingscijfers deze week opliepen tot recordhoogten, vond nog een gedenkwaardig moment plaats. Rutte is sinds deze week namelijk tien jaar premier. Alleen Ruud Lubbers (CDA) was met twaalf jaar langer minister-president van Nederland.
Foto Bart Maat / ANP
Een vermoeide als Spiderman verkleedde persoon leunt tegen een taxi tijdens een demonstratie tegen apps als Uber, Cabify en Didi in Mexico-Stad. Honderden taxichauffeurs deden mee aan het protest tegen de apps die volgens hen oneerlijke concurrentie in de hand werken.
Foto Edgard Garrido / Reuters
Een man in de Guinese hoofdstad Conakry voor verkiezingsposters van president Alpha Condé. Condé hoopt dit weekend voor de derde keer gekozen te worden bij de presidentsverkiezingen. Critici stellen dat Condé geen recht heeft op een derde termijn, omdat in de grondwet vastgelegd stond dat presidenten slechts twee termijnen mogen dienen. Deze wet heeft Condé eerder dit jaar laten aanpassen waardoor hij zich toch verkiesbaar kon stellen.
Foto John Wessels / AFP
Kandidaat voor het Amerikaanse Hooggerechtshof Amy Coney Barrett tijdens een verhoor door een Senaatscommissie in het Capitool. De conservatieve rechter is aangedragen door president Donald Trump en moet de vorige maand overleden progressieve rechter Ruth Bader Ginsburg vervangen.
Foto Kevin Dietsch / AP
Italianen in traditionele kleding moedigen deelnemers van de Giro d'Italia aan tijdens de tiende etappe. De Ronde van Italië is dit jaar getekend door de coronapandemie, met besmettingen onder renners en de uitval van volledige ploegen als gevolg. Ook de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma besloot te stoppen nadat kopman Steven Kruijswijk positief testte op het virus dat Covid-19 veroorzaakt.
Foto Luca Bettini / AFP
Demonstranten in de Amerikaanse stad Portland hebben deze week twee standbeelden van de Amerikaanse presidenten Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln omver getrokken. Zo'n tweehonderd betogers gingen de straat op tijdens de zogenoemde Indigenous Peoples Day of Rage op 11 oktober. Dit jaarlijkse protest is een reactie op Columbus Day (12 oktober), waarop gevierd wordt hoe Christoffel Columbus Amerika 'ontdekte'.
Foto Nathan Howard / AFP
Een Palestijnse man met een mondkapje vervoert planten door de Gazastrook. Het aantal coronabesmettingen in Palestina is tot nu toe beperkt gebleven, vermoedelijk omdat het land moeilijk toegankelijk is.
Foto Mohammed Abed / AFP
De Amerikaanse presidentskandidaat voor de Democratische Partij Joe Biden tijdens een verkiezingsrally in Miramar, Florida. Over minder dan drie weken kiezen de Amerikanen hun president voor de komende vier jaar. Als Biden wint, wordt hij de oudste aantredende president uit de Amerikaanse geschiedenis
Foto Jim Watson / AFP