Politiebond ANPV pleit voor volledig alcoholverbod

Een wijnhandel in Haarlem.
Een wijnhandel in Haarlem. Foto Remko de Waal/ANP

Volgens politiebond ANPV is de maatregel van het kabinet om vanaf donderdag alcoholverkoop na 20.00 uur te verbieden te zwak. De bond pleit voor een volledig alcoholverbod voor de komende vier weken, bevestigt een woordvoerder woensdag. ANPV-voorzitter Xander Simonis zei eerder op dag tegen Het Parool dat met de huidige maatregel volgens hem niets wordt opgelost.

Volgens de ANPV moet voorkomen worden dat bij de kassa lange discussies ontstaan over het mogen kopen van alcohol. De bond prijst de actie van supermarktketen Deen, die eerder op woensdag besloot om alle winkels de komende tijd te sluiten om 20.00 uur, om zo problemen te voorkomen. Volgens de ANPV is het ook niet mogelijk om de regel te handhaven, omdat er te weinig boa’s en politiemensen zouden zijn om in alle levensmiddelenwinkels te controleren.

Een verbod op alcohol voor de komende vier weken is echter volgens de bond een goede oplossing. Veel besmettingen zouden achter de voordeur plaatsvinden en met het droogleggen van de maatschappij kunnen thuisfeestjes, zo is de hoop, (voor een deel) worden voorkomen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Supermarktketen Deen sluit alle winkels vanaf 20.00 uur vanwege alcoholverbod