Honderd militairen helpen in UMCU, capaciteit coronazorg vergroot

Honderd militaire zorgmedewerkers gaan de komende tijd aan de slag bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), meldt het ministerie van Defensie. Hiermee reageert de krijgsmacht op een verzoek van het ministerie van Volksgezondheid. Met de hulp van de militairen kan het ziekenhuis een extra corona-afdeling openen en 26 Covid-19-patiënten meer opvangen.

Het ziekenhuis kan door de uitbreiding van de capaciteit ook meer patiënten met Covid-19 overnemen van ziekenhuizen die vol liggen. De militairen gaan vooral helpen bij de verzorging van patiënten die niet op de IC liggen. De eerste tien militairen zijn al begonnen met een aanvullende training en begin volgende week moet de ‘militaire steunverlening’ operationeel zijn.

De meeste militairen komen van het 400 Geneeskundig Bataljon van de Landmacht.

Twitter avatar landmacht KoninklijkeLandmacht Circa 100 militaire zorgmedewerkers gaan landelijke specifieke COVID-zorg bieden via @UMCUtrecht. Met hulp van Defensie kan @UMCUtrecht zo 26 meer patiënten opvangen, waardoor het ook COVID-patiënten kan overnemen van ziekenhuizen die tegen de grenzen van hun capaciteit aanlopen https://t.co/aVJdbE3nT0
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Meeste universiteiten stellen mondkapjesplicht in