Ook in tweede interland onder De Boer geen zege voor Oranje: 0-0

Nations League De uitwedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina eindigde in 0-0. Vorige maand verloor Oranje in Amsterdam al van Italië (0-1).
Luuk de Jong (l) en Denzel Dumfries in actie.
Luuk de Jong (l) en Denzel Dumfries in actie. Foto Fehim Demir/EPA

Het Nederlands elftal heeft zondag voor de tweede keer op rij punten verspeeld in de Nations League. De uitwedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina eindigde in 0-0. Vorige maand verloor Oranje in Amsterdam al van Italië (0-1).

Nederland creëerde in Zenica in de eerste helft slechts één kans. Ook na de rust duurde het lang voordat het elftal van Frank de Boer een serieuze bedreiging werd. Met het inbrengen van Steven Berghuis nam de druk op het doel van Bosnië in de laatste 20 minuten toe. Luuk de Jong was dicht bij een doelpunt en ook Frenkie de Jong was twee keer kansrijk. In blessuretijd schoot Ryan Babel de bal hard naast.

Oranje heeft na drie wedstrijden 4 punten in groep 1 van de A-divisie. Woensdag wacht in Bergamo de uitwedstrijd tegen koploper Italië. Nederland maakte in de laatste vier interlands slechts één doelpunt, in de wedstrijd vorige maand tegen Polen. (ANP)