CoronaMelder nu op 2,2 miljoen telefoons geïnstalleerd

In de eerste 24 uur na het „live gaan” van de CoronaMelder, is de mobiele applicatie meer dan 770.000 keer gedownload. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport zondagmiddag. Sinds zaterdagmiddag werkt de app in heel Nederland, waar dat aanvankelijk slechts in een aantal regio’s was. In totaal hebben nu 2,2 miljoen Nederlanders de CoronaMelder op hun smartphone.

Dat komt neer op 12 procent van alle Nederlanders en 18 procent van alle geschikte smartphones, aldus het ministerie. De CoronaMelder is bedoeld als hulpmiddel voor de GGD, die vanwege capaciteitsgebrek in heel Nederland het bron- en contactonderzoek heeft afgeschaald. Via de CoronaMelder kunnen gebruikers hun eigen omgeving waarschuwen na een positieve test op het virus. Voor de lancering zaterdag, toen de app maar in een paar regio’s van Nederland kon worden bediend, was dat 615 keer gedaan.

De langverwachte CoronaMelder is zaterdag landelijk gelanceerd. Wat kunnen we verwachten? Dit artikel maakt ook deel uit van ons slowblog: CoronaMelder nu op 2,2 miljoen telefoons geïnstalleerd