Tim Hofman winnaar Televizier-ring

Het tv-programma Over Mijn Lijk heeft donderdag de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Het BNNVARA-programma, gepresenteerd door Tim Hofman, kreeg 63 procent van de stemmen.

In Over Mijn Lijk (NPO3) volgt Hofman een groep ongeneeslijk zieke jongeren. Naar het laatste seizoen keken iedere week bijna een miljoen mensen. In zijn dankwoord haalde Hofman een van de jongeren aan: „Wees een beetje lief voor elkaar, want morgen is niet beloofd. We moeten het vandaag doen.”

Hofman won eerder op de avond ook al de Televizier-Ster voor beste presentator en de prijs voor beste online videoserie met het programma #BOOS, dat wordt uitgezonden op YouTube.

De prijs voor beste presentatrice ging voor het derde jaar op rij naar Chantal Janzen. In totaal heeft Janzen nu zes Televizier-Sterren gewonnen, een record.

Elise Schaap kreeg haar tweede Televizier-Ster voor beste actrice. Ze speelde in de Netflix-serie Undercover, de TV Kantine, Familie Kruys en Nieuw Zeer.

De ster voor aanstormend talent ging naar Martien Meiland. Opmerkelijk want de prijs gaat doorgaans naar beginnende jongeren; de gelauwerde hotelier is 59 jaar. Vorig jaar won zijn realityserie Chateau Meiland de Televizier-ring.

Presentator Ivo Niehe kreeg de ouevreprijs voor zijn bijdrage aan het Nederlandse televisielandschap. Die eer deelt hij met Willem Duys (1974), Mies Bouwman (2009) en Linda de Mol (2015).

Beestenbrigade kreeg de prijs voor het beste jeugdprogramma.

Het prijzengala in het Amsterdamse Carré was dit jaar sober van opzet wegens corona, met slechts dertig gasten. Thuis keken 1,8 miljoen mensen mee.