Thuiskok

IJstaart

Coconut and a half with milk splash on white background
Coconut and a half with milk splash on white background

Tot slot een taart waarvoor je geen oven nodig hebt: een ijstaart. Niet helemaal zoals een Viennetta, maar wel een beetje. Het handige van zo’n taart is bovendien dat je hem dagen van tevoren kunt maken.

Zorg dat alle ingrediënten klaarstaan. Bekleed een cakevorm met plasticfolie. Meng in een kom de kokosyoghurt, gecondenseerde kokosmelk en vanillesuiker. Klop in een andere kom de slagroom met het citroensap zeer stijf. Voeg wat extra druppels citroensap toe als de slagroom niet goed stijf wordt. Spatel de slagroom luchtig door het yoghurtmengsel.

Giet een derde van het yoghurt-slagroommengsel in de cakevorm. Giet hier een derde van de chocolade over. Bestrooi de laag met een derde van de pistachenoten en een derde van de sinaasappelsnippers. Giet hier weer een derde van het yoghurt-slagroommengsel op en herhaal alle lagen drie keer, op de laatste laag pistachenoten en sinaasappelsnippers na.

Zet een mes tot onder in de cakevorm en swirl de chocolade met een slingerbeweging door het mengsel. Swirl niet te veel; het contrast tussen de donkere chocolade en het witte ijs is juist mooi. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en sinaasappelsnippers. Dek af met plasticfolie en zet de vorm minimaal 6 uur, maar liever nog een hele nacht, in de vriezer.