Bezinningsperiode ‘Aandacht voor elkaar’ begonnen

Het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ is vandaag begonnen in ‘s-Hertogenbosch. De campagne markeert het begin van een periode van lokale en regionale initiatieven waarbij wordt stilgestaan bij de maatschappelijke gevolgen van de pandemie.

Premier Mark Rutte (VVD) en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) gaan vandaag in gesprek met een groep Bosschenaren over hoe zij de periode dat het coronavirus rondwaart in Nederland hebben ervaren en wat dit met hen doet. Omroep MAX neemt een deel van deze gesprekken in 1931 Congrescentrum op. De zussenband O’G3NE, bekend van hun deelname aan Eurovision in 2017 en winst van The Voice in 2014, zingen een lied dat zij speciaal voor de gelegenheid hebben geschreven.

Lees ook: Verlies en rouw tijdens corona: de stilte in huis werd ineens heel luid

Eerder werd nog gesproken van een ‘nationale bezinningsdag’ op 6 oktober, maar Rutte liet later weten dat deze dag het begin van een periode zou zijn waarbij Nederland stilstaat bij de sociale impact van de coronacrisis. De campagne heeft geen vastgestelde einddatum. De landelijk overheid organiseert zelf geen evenementen, maar ondersteunt wel lokale initiatieven.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons slowblog: RIVM en ziekenhuizen kampen met tekort aan virusremmer remdesivir