Besmettingen

Parijse kroegen vanaf deze dinsdag twee weken dicht

In Parijs zijn vanaf deze dinsdag alle kroegen voor twee weken gesloten en moeten restaurants zich houden aan strengere hygiënemaatregelen om open te blijven. Dat heeft premier Jean Castex zondag aangekondigd, meldt persbureau Reuters. De stad is door het hoge aantal coronabesmettingen een zogeheten maximale alertheidszone. Restaurants mogen tot 22.00 uur openblijven en moeten de contactgegevens van gasten noteren. Thuiswerken wordt weer sterk aangeraden en collegezalen mogen maar halfgevuld zijn. In Marseille werden vorige week al alle restaurants en cafés gesloten. Afgelopen donderdag waarschuwde de Franse minister van Volksgezondheid al voor de sluiting van Parijse cafés als de besmettingen en ziekenhuisopnames niet zouden verminderen. (NRC)