Waar kinderen van dromen

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst? Die vraag stelde fotograaf Sofie Knijff (1972) aan de kinderen die ze tegenkwam op de vele reizen die ze de laatste tien jaar maakte. Wat wil je worden als je groot bent, wie wil je zijn? Jager, stewardess, astronaut, zeiden ze, of: maraboet; geestelijk leider. Knijff vroeg de kinderen dit personage vorm te geven met kleding en accessoires en zie: zoveel is er niet nodig om de fantasie aan te zwengelen. Draag een bontje en je bént die jager. Een stropdas? Directeur! Sofie Knijff maakte een installatie van haar ontwapenende serie Translations, die van 3 oktober t/m 6 december van zonsondergang tot zonsopgang geprojecteerd wordt op de ramen van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Te bekijken vanaf de straatkant dus.

De jager, Groenland. Foto Sofie Knijff

De boeddhistische leraar, Sri Lanka. Foto Sofie Knijff

Het meisje in het wit, Sri Lanka. Foto Sofie Knijff

De maraboet, Mali. Foto Sofie Knijff

De directeur, Brazilië. Foto Sofie Knijff

De maraboet, Mali. Foto Sofie Knijff

De zanger, Sri Lanka. Foto Sofie Knijff

De lerares, Mali. Foto Sofie Knijff

De astronaut, Brazilië. Foto Sofie Knijff

De verpleegster, Mali. Foto Sofie Knijff

De journalist, Mali. Foto Sofie Knijff

De lerares, Zuid-Afrika. Foto Sofie Knijff

De stewardess, IJsland. Foto Sofie Knijff