Voetbal

Verdediger Sergiño Dest verhuist voor 21 miljoen euro van Ajax naar FC Barcelona

Foto Maurice van Steen/ANP

Ajax-verdediger Sergiño Dest (19) verhuist voor ruim 21 miljoen euro van Ajax naar FC Barcelona. De transfersom kan via bonussen oplopen tot ruim 26 miljoen euro. De speler uit Almere lag nog tot medio 2022 onder contract bij Ajax. Barcelona-trainer Ronald Koeman had behoefte aan een nieuwe rechtsback na het vertrek van Nélson Semedo naar Wolverhampton Wanderers. Dest, sinds vorig jaar Amerikaans international, tekent in Camp Nou een contract voor vijf jaar. Die verbintenis bevat een afkoopsom van 400 miljoen euro. Ajax trok inmiddels met Sean Klaiber van FC Utrecht al een vervanger aan voor Dest, die ruim een jaar geleden bij Ajax debuteerde, tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. (ANP)