Max Verstappen tweede in GP van Rusland achter winnaar Valtteri Bottas

GP Rusland Valterri Bottas won zondag de GP van Rusland, Max Verstappen werd tweede. Lewis Hamilton werd derde na een tijdstraf.
De Finse coureur Valtteri Bottas tijdens de GP van Rusland.
De Finse coureur Valtteri Bottas tijdens de GP van Rusland. Foto Yuri Kochetkov/AP

De Finse coureur Valterri Bottas won zondag de Grote Prijs van Rusland. Max Verstappen heeft zich na zijn twee sofs in Italië knap hersteld met de tweede plek op het circuit van Sotsji. De Fin greep zijn tweede overwinning van dit seizoen, Lewis Hamilton werd derde.

Bottas en Verstappen profiteerden beiden van de tijdsstraf die kampioenschapsleider Lewis Hamilton tijdens de race incasseerde. De wedstrijdleiding bestrafte hem met twee keer vijf seconden voor het maken van illegale proefstartjes kort voor aanvang van de race bij het opwarmen. De Brit van Mercedes leverde bij het voldoen van zijn tien strafseconden tijdens een pitstop zijn koppositie in en viel terug in het veld.

Hamilton wist zich op te werken naar de derde plaats en behield daarmee ook riant de leiding in de titelstrijd. Wel miste hij de kans op zijn 91e grandprixzege, waarmee hij het record van Michael Schumacher zou evenaren.
(ANP/NRC)