Personeel Brabants wooncentrum met de dood bedreigd na oproep Viruswaarheid

Personeel van een woonzorgcentrum in het Brabantse Goirle is twee weken geleden met de dood bedreigd na een oproep van Willem Engel van actiegroep Viruswaarheid. Een woordvoerder van de overkoepelende zorgorganisatie Thebe bevestigt de bedreigingen donderdag na berichtgeving van het Brabants Dagblad. Engel riep zijn volgers op actie te ondernemen nadat het woonzorgcentrum Guldenakker tijdelijk op slot ging vanwege interne coronabesmettingen.

Het wooncentrum kreeg zes dreigtelefoontjes en twaalf e-mails. In een van de telefoontjes werd een medewerker ‘een langzame, pijnlijke en eenzame dood’ toegewenst. Na overleg werd besloten geen aangifte te doen, zo zegt de woordvoerder: „Wij snappen goed dat de maatregelen die wij moesten treffen emoties oproepen bij sommige mensen, dat doet het bij ons ook. Bovendien rekenen we erop dat Engel nooit de bedoeling heeft gehad dat we werden bedreigd met de dood.” Engel zegt tegen het Brabants Dagblad dat dit inderdaad niet zijn bedoeling is geweest.

De Viruswaarheid-leider bleek achter de actie van tientallen BN’ers te zitten die een filmpje op Instagram plaatsten waarin ze aankondigden niet langer mee te willen doen aan de coronamaatregelen. Onder anderen Thomas Berge, Yes-R en Famke Louise deden eraan mee. Meerdere BN’ers, onder wie de genoemden, betuigden woensdag spijt. Sommigen haalden het filmpje offline.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons slowblog: Kabinet presenteert sociaal pakket van 1,4 miljard euro voor werkzoekenden