Modeketens

Claudia Sträter en Expresso verkocht

Modebedrijf Van Uffelen neemt kledingwinkels Claudia Sträter en Expresso over uit de boedel van het failliete FNG Nederland. Van Uffelen koopt de ketens van NXT Fashion Group van ondernemer Martijn Rozenboom, die de bedrijven pas enkele weken in zijn bezit had. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Van Uffelen deed rond het faillissement van FNG ook al een bod op Claudia Sträter en Expresso, zo bevestigt directeur Pieter Cox. „We hoopten met enkele partijen die interesse hadden voor andere onderdelen in aanmerking te komen.” De curator van FNG besloot toen met Rozenboom in zee te gaan, die een bod neerlegde voor de gehele groep, waartoe ook Miss Etam en Steps behoren. Cox heeft daarna contact gezocht met Rozenboom.

Lees ook dit profiel: ‘Bedrijvendokter’ Martijn Rozenboom belooft een medicijn, maar amputeert liever

Betrokkenen waarschuwden afgelopen zaterdag in NRC voor de praktijken van Rozenboom, die bij een faillissement retailketens voor een gunstige prijs koopt en vervolgens onder andere de merkrechten op korte termijn weer doorverkoopt. Dat is nu ook gebeurd met Claudia Sträter en Expresso. Cox benadrukt dat hij hoopt minimaal dertig van de 65 winkels van de twee merken te kunnen openhouden waardoor 175 werknemers hun baan kunnen behouden. „Maar of dat lukt is afhankelijk van de onderhandelingen over huurcontracten met pandeigenaren.”

Van Uffelen zelf heeft 46 vestigingen in Nederland. Mocht het niet lukken de winkels van Claudia Sträter en Expresso open te houden, dan blijft het bedrijf „in ieder geval” onder die merknamen kleding verkopen in Van Uffelens eigen winkels. (NRC)