Thuiskok

Groentekoekjes

two zucchini with water drops isolated on white
two zucchini with water drops isolated on white

Ik ben dol op koekjes, als ze maar niet zoet zijn. Mij maak je vooral blij met kaaskoekjes, viskoekjes, en meer van dat. Ik sloeg daarom gelijk aan bij deze groentekoekjes, die auteur Anna Jones voor het eerst at in Italië. Ze stopt er zelf courgette en spinazie in, maar in principe kunnen alle groenten die u voorhanden heeft, gebruikt worden.

Doe alle geraspte, gehakte en gesnipperde groenten in een kom. Verkruimel de verschillende soorten kaas erin, voeg knoflook, kruiden en citroenrasp toe met een flinke snuf zout en peper en meng alles goed. Breek de eieren erbij en roer alles door elkaar. Zet een grote koekenpan op het vuur en doe er een royale scheut olijfolie in – u moet hier echt royaal zijn met olie.

Schep zodra de olie heet is eetlepels eimengsel als bergjes in de pan, druk ze iets platter. Bak ze twee tot drie minuten, keer ze voorzichtig om en bak de andere kant nog twee minuten tot het ei volledig gaar is. Houd ze in een lauwe oven warm tot u ze serveert. Leg een paar koekjes op een bord met een lekkere salade erbij, aangemaakt met citroensap, olie en wat mosterd.