Reisadvies voor heel Tsjechië naar ‘oranje’

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft het reisadvies voor Tsjechië dinsdag aangescherpt van geel naar oranje, vanwege het oplopende aantal positieve coronatests. Geadviseerd wordt om alleen nog noodzakelijke reizen naar het land te maken en bij terugkeer tien dagen in quarantaine te gaan.

Vorige week werd het reisadvies voor de Tsjechische hoofdstad Praag al aangescherpt. Het aantal geregistreerde besmettingen in Tsjechië neemt de afgelopen weken steeds sneller toe. Maandag meldden de autoriteiten 1.474 nieuwe positieve tests.

Het ministerie paste het reisadvies ook aan voor tien departementen in Frankrijk. Het gaat om Aveyron, Bas-Rhin, Haute-Marne, Indre et Loire, Landes, Marne, Meurthe et Moselle, Seine Maritime, Tarn en Vienne. Voor veel Franse steden en gebieden gold het oranje reisadvies al, zoals de omgeving van Parijs en Lyon en de Côte d’Azur. De Franse autoriteiten meldden maandag 5.298 nieuwe besmettingen.

Mensen staan in Praag in de rij om getest te worden op het coronavirus. Foto Reuters/David Cerny

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Reisadvies voor heel Tsjechië naar ‘oranje’