Drie op de tien mensen gaan met klachten toch naar hun werk

Drie op de tien mensen zouden bij coronagerelateerde klachten toch naar hun werk gaan. Dat meldt EenVandaag op basis op een peiling onder zijn opiniepanel. Het tv-programma heeft onder meer circa achtduizend zzp’ers en werkenden in loondienst ondervraagd.

27 procent van de ondervraagden zegt bij klachten geen test aan te vragen en wel naar het werk te gaan. Nog eens 3 procent zou zich wel laten testen, maar niet thuisblijven. De rest zou zich laten testen en thuis de uitslag afwachten, of zich niet laten testen maar wel tien dagen thuisblijven.

Volgens EenVandaag wordt van veel ondervraagden verwacht dat zij met klachten toch op het werk verschijnen. 43 procent van de werkenden zou verplicht zijn om thuis te blijven bij lichte verschijnselen. Het RIVM adviseert iedereen met klachten om niet naar het werk te gaan en een test aan te vragen. Premier Rutte stelde vrijdag tijdens een persconferentie dat 10 procent van de coronaclusters terug is te leiden naar de werkvloer.

Veel werknemers zouden zich verplicht voelen op werk te verschijnen, ook met coronaverschijnselen. Getty Images

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Oppositie uit felle kritiek op kabinetsaanpak coronacrisis