Zeker tien doden na instorten gebouw India

India Ruim twintig families zouden nog vastzitten onder het puin. Het komt in het moessonseizoen vaker voor dat gebouwen in India instorten.
Reddingswerkers zoeken naar overlevenden onder het puin.
Reddingswerkers zoeken naar overlevenden onder het puin. Foto Divyakant Solanki / EPA

Zeker tien bewoners zijn omgekomen in de Indiase staat Maharashtra toen hun appartementengebouw maandagochtend instortte. Dat schrijft persbureau Reuters. Ruim twintig gezinnen zouden nog vastzitten onder het puin. Reddingswerkers zijn op zoek naar overlevenden.

Volgens autoriteiten moest het gebouw gerepareerd worden, maar waren onderhoudswerkzaamheden vertraagd vanwege de coronacrisis in India. Een getuige vertelt aan Reuters dat hij wakker werd en zag dat er scheuren in de vloer zaten. „We zijn van de eerste verdieping gesprongen en zijn erin geslaagd te ontsnappen, maar er zitten nog minstens zestig mensen vast”, zei de man.

De Indiase premier Narendra Modi heeft op Twitter zijn steun uitgesproken aan de slachtoffers. „Ik bid om een snel herstel van de gewonden. Er zijn reddingsoperaties aan de gang en alle mogelijke hulp wordt geboden aan de getroffenen”, schrijft hij. De regionale autoriteiten hebben een compensatieregeling voor de slachtoffers aangekondigd.

Twitter avatar narendramodi Narendra Modi Saddened by the building collapse in Bhiwandi, Maharashtra. Condolences to the bereaved families. Praying for a quick recovery of those injured. Rescue operations are underway and all possible assistance is being provided to the affected.

Waarom het gebouw, dat dertig jaar oud was, instortte is niet bekend. Door de moessons tussen juni en september in India komt echter het vaker voor dat slecht onderhouden gebouwen instorten. In augustus kwamen nog zeker elf mensen om het leven toen hun wooncomplex in Mahad instortte.