Taj Mahal opent na zes maanden weer de deuren

Hoewel het dagelijks aantal nieuwe positieve coronatests in India nog rond de honderdduizend schommelt, gaat de Taj Mahal maandag voor het eerst in een half jaar open. Bezoekers van het mausoleum moeten een mondmasker dragen en afstand tot elkaar bewaren. Bij de toegangspoorten van het grafmonument wordt de temperatuur van bezoekers gemeten.

De Indiase autoriteiten hebben sinds zondag bijna 87.000 mensen positief getest op het coronavirus. Daarmee is het totaal aantal gevallen de 5,4 miljoen gepasseerd. Volgens persbureau AP ligt India op koers om deze week de Verenigde Staten als zwaarst getroffen land door het coronavirus te passeren. Sinds zondagochtend zijn nog eens 1.300 mensen in India overleden aan Covid-19.

Niettemin schaalt de regering van premier Narendra Modi de geldende coronamaatregelen stapsgewijs terug. Eerder werd het openbaar vervoer weer opgestart en zijn markten en horeca al heropend. Als gevolg van de coronarestricties is de Indiase economie in het tweede kwartaal van dit jaar met bijna een kwart in omvang gekrompen.

Uitzicht over de Taj Mahal, maandagochtend. Foto Alasdair Pal/Reuters

Dit artikel maakt ook deel uit van ons slowblog: Taj Mahal opent na zes maanden weer de deuren